Ornament(je): Cavalo

Zoals je wellicht al weet kijk ik veel Youtube en heb zo de kneepjes van het vak ‘geleerd’. Veel van de video’s die ik kijk zijn van dezelfde makers en wat mij opvalt is dat ze allemaal een video hebben waar ze iets anders maken dan normaal. Een bijzonder project met een betekenis en verhaal, veelal voor een geliefde of vriend. Ik sluit me aan bij deze rij met ons Ornament(je): Cavalo. Een lief klein project ter nagedachtenis aan ons paard Lilliane.

Het Ornament(je)

Oke genoeg gesnotterd, het ornament(je) is gemaakt van hout, epoxy en brons. Niet zozeer door een voorbereid plan maar meer per toeval bij elkaar gekomen. Het idee was dat we iets wilden doen met de haren die we hadden bewaard. Al brainstormend kwamen we tot een paar leuke opties waaronder een sieraad in de vorm van een armband en “iets” met epoxy. Een armband maken laat ik over aan iemand anders, klooien met epoxy kan ik wel. 

Epoxy tijd!

Tijd voor epoxy dus. Eerst een mal besteld bij een bekend adresje, wat normaliter wordt gebruikt voor hangertjes bij sieraden. Een half ei achtig model wat we samen voor de helft hebben gevuld met haar en daarna voorzichtig aangevuld met epoxy. Een kleur in de epoxy durfde we wel aan, dat past beter, een hintje oranje is het geworden. Na het uitharden de halfjes tegen elkaar gelijmd.

Iep en brons

Stap twee is een stuk hout waar we het ‘epoxy-ei’ aan bevestigen. Meerdere opties bekeken, beuken, eiken, een ander soort hardhout maar de keuze is gevallen op de Iep waar we al meerdere projecten mee hebben gewerkt. Zo zie je maar hoe mooi hout gebruikt kan worden voor verschillende doelen. Ik ga verder niet te diep in op hoe ik die heb gemaakt, denk aan een boot en schuurpapier en dat is het dan ook wel. Daarna alles in de meubelolie gezet die ik ook gebruik bij het kinderspeelgoed en een gaatje geboord. Het ‘epoxy-ei’  hebben we gehangen aan een bronzen lantaarn als ik het zo mag noemen. Ik heb wat installatiekabel gepakt, de plastic huls eraf gestript en vervolgens in elkaar gedraaid met de schroefmachine. 

Het ornament(je) staat op een centrale plek in ons huis, niet in het zicht maar wel dichtbij.

Het ornamentje in de kast

Contact

Of het nu gaat om een aandenken een tof klimrek of een gave eettafel ik help je graag verder. Neem eens contact op voor de mogelijkheden en wellicht kan ik iets voor je betekenen!