Update: de sidetable

Tijd voor een update over de sidetabel. We hebben een boel positieve geluiden opgevangen over onze plank en er zijn veel wilde ideeën geopperd over de verdere afwerking. Echter zover zijn we nog lang niet. Eerst moet de plank nog in de lengte in de juiste breedte worden gezaagd, volgt u hem nog? Moeten we opzoek naar een mooie poot voor aan de andere kant van de sidetabel, of gaan we hem zwevend ophangen? En ja stiekem zijn we aan het nadenken over het soort lak, olie of meubelwas.

Onderstel

Laten we beginnen met een poot voor onder de sidetabel. Omdat we aan de ene kant het archiefkastje willen als onderstel, wat al behoorlijk bulky/groot overkomt. Leek het ons mooier iets van een ‘normale’ poot eronder te plaatsen, maar natuurlijk met een knipoog ;-). Ook kwam het idee voorbij om een pot/houtkacheltje te gebruiken en hier licht in te maken, maar dit werd toch wel prijzig en misschien te druk. Gelukkig kwamen we een oude standaard tegen voor een schoolkaart. Simpel en strak design, door de leeftijd is het staal goed verweerd en combineert mooi met de archiefkast. Het leukste is misschien wel dat we ook een oude schoolkaart hebben! We hebben een stuk afgezaagd van de standaard en de houder bewaard voor een nieuw project.

Zagen

De plank was te breed als sidetabel, het mooie van hout is dat je er nog alle kanten me op kan. Tijd om te zagen dus. Wat best een uitdaging is want de plank is maar liefst 6 cm. dik. Niet iedere cirkelzaag kan in één keer door 6 cm. heen zagen, de mijne dus ook niet. Daarom heb ik eerst 1 kant gezaagd en met de smalste houtboor die ik heb een paar gaatjes geboord in de zaagsnede zodat ik de lijn aan de andere kant goed kon volgen. Een spannende klus, maar gelukt!

Zagen in het schaaldeel

Lak of olie?

Tot slot de afwerking, omdat er nu een deel ‘over’ is kon ik testen wat het mooiste combineert met het hout. Twee opties: meubelolie van Osmo of de Wijzonol blanke lak. Uiteindelijk hebben we besloten te gaan voor de Wijzonol, de schors die er nog opzit word er mooier van dan de olie. Ook zal de lag meer beschermen bieden tegen zonlicht en niet verkleuren.

Contact

Wil je ook een gave sidetabel, neem eens contact op met ons. Een exacte kopie van de onze zal het niet worden, maar wel een unieke speciaal voor jou gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *