Bijzettafel: Rudy

Ik heb weer een nieuwe bijzettafel gemaakt, ditmaal voor de schoonouders. Een kleine bijzettafel van kersenhout met een RVS poot en een onderkant van glas. Een geinig ding, uniek en door zijn ranke onderstel erg chique, aldus Joris.

Het kersenhout van de bijzettafel

Bijzettafel Rudy het blad gefreesd met roze gloed

In eerste instantie was ik er niet zeker van wat voor soort hout het blad is. Deze heb ik ongeveer twee jaar terug via Marktplaats op de kop kunnen tikken samen met enkele andere boomschijven. Gelukkig is er een forum waar je terecht kan voor dit soort vragen: woodworking.nl. Hier kwam al snel naar voren dat het gaat om kersenhout. Het kersenhout is vrij hard en er zitten flinke scheuren in. In overleg met de schoonouders hebben we besloten deze zo te houden, ikzelf had gekozen om deze op te vullen met epoxy, kwestie van smaken verschillen. Het blad heb ik vlak gefreesd waarna je duidelijke roze strepen zag in het hout.  Daarna heb ik het blad meerdere keren in de Osmo olie gezet.

De poot voor de bijzettafel

Eerst hadden we het idee om grenen pootjes te gebruiken als onderstel voor bijzettafel Rudy. Echter heb ik nog even door gezocht naar iets anders, ik had het idee dat de hout op hout look wat ‘ouderwets’ zou overkomen. Mijn schoonouders houden van glas, zo hebben ze veel kunstwerken in huis van glas. Een serre met glazen dak en de deur naar de hal, ja je raad het al, tevens van glas. Op Marktplaats kwam ik dit onderstel tegen. Het is ene onderstel van het merk Gispen. Het bovenste glazen blad was stuk, echter de voet en bodemplaat van glas waren nog intact en prima bruikbaar als poot voor bijzettafel Rudy. 

Bijzettafel Rudy het eind resultaat in de zomerzon

Contact

Wil je ook een gave bijzettafel of iets anders voor jouw thuis of cadeau geven? Neem dan gerust contact op.