Bijzettafel: Daan het eindresultaat!

Na het nodige bij-schaafwerk is bijzettafel: Daan dan eindelijk klaar. Er is een kleine aanpassing gemaakt in de kleur van de poot. De epoxy bleek een grotere uitdaging dan gedacht en uiteindelijk is ook de rand wat dikker geworden. Al met al een leuk en wederom leerzaam proces. Ook benieuwd naar het eindresultaat en wat ik zoal heb geleerd? Lees dan verder.

Daar is ie dan Bijzettafel: Daan.

Bijzettafel: Daan een rond klein tafeltje met het bekende chevron patroon verwerkt in het tafelblad. Deze is voorzien van een laag epoxy van ongeveer 4mm dik. De voet van de poot is een onderdeel van een standaard voor bladmuziek en is zwart gespoten. De rest van het materiaal is underlayment. De witte lak is van Histor

Bijzettafel: Daan het eindresultaat van bovenaf

Epoxy trouble

In mijn vorige blog kon je lezen dat ik aan de slag ben gegaan met epoxy. Even een letterlijke quote: “Niet erg lastig, afmeten, goed mengen en daarna rustig gieten.” Oke, dat viel dus even tegen. De eerste versie van het tafelblad is dus mislukt. De epoxy is niet goed uitgehard, een deel was stroperig en andere delen waren deels wel uitgehard. Samengevat: k*tzooi, opnieuw.

Ik heb het idee dat de epoxy om de volgende redenen niet goed is uitgehard:

  • De mengverhouding is niet goed geweest
  • Ik heb het geheel niet goed gemengd
  • De kamer waar ik het liet drogen was te koud.
Bijzettafel: Daan het eindresultaat de bovenkant van het blad met de epoxy

Bijzettafel: Daan ronde twee

Gelukkig had ik nog voldoende hout en underlayment over van de eerste keer en was het een kwestie van opnieuw zagen, lijmen en mooi rond frezen. Ik heb besloten de rand iets dikker te maken ten opzichte van de vorige versie en het pootje wit te lakken. Ditmaal extra goed opgelet bij het afwegen van de epoxy, langer gemengd en het laten uitharden in een andere kamer waar de verwarming aan stond. In de winter is de hobbyzolder te koud. Al zeg ik het zelf het eindresultaat mag er zijn!

Contact

Wil jij ook een leuke Bijzettafel zoals Daan in huis? Of benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op.