Nieuwe serie bijzettafels

Naast grote eettafels, schuifdeuren voor de kledingkast of kapstokken kan je bij BlogAanTafel ook terecht voor leuke kleine hebbedingetjes. Regelmatig maak ik fotolijstjes, lampjes en bijzettafeltjes. Gave en unieke eyecatchers voor jou thuis of leuk om cadeau te geven (en krijgen nog meer natuurlijk šŸ˜‰ ). Nu gaan we het hebben over deze laatste, de bijzettafel.

Bijzettafel Acacia Het eindresultaat buiten in de zon

Bijzettafel: Acacia

Mijn schoonouders zijn vaak te vinden in het mooie Italiƫ, Noord Italiƫ om precies te zijn. Hier hebben ze een eigen optrekje met aanzienlijke tuin en bomen. Nu had ik het geluk dat er enkele zijn gekapt en er mooie boomschijven mee naar Nederland zijn gekomen. Deze boomschijven, afkomstig van de Acacia boom, hebben een speels karakter omdat ze niet typisch rond zijn. Hebben een mooie tekening en afhankelijk van de afwerking een licht zilverachtig tot goudbruine kleur. Qua poot kan je meerdere kanten op. Of een hoge poot zoals met bijzettafel: Oud in het Kwadraat, of iets van draadstaal als bij Dikke Moza.

Bijzettafel Acacia in detail

Housewarming gift!

Recentelijk heeft een vriendin van ons de sleutels gekregen van haar nieuwe appartement en is ze druk in de weer geweest om het mooi aan te kleden. Als housewarming gift heb ik voor haar een bijzettafel gemaakt en deze heb ik simpelweg: Acacia genoemd. De boomschijf die ik heb gebruikt is ongeveer 5 centimeter dik, vrij zwaar (3,5 kilo) en heb ik eerst vlak gefreesd. Daarna geschuurd, schoongemaakt en in de Osmo houtolie gezet. Dit is de eerste keer dat ik dit product gebruik, prettig om mee te werken en niet schadelijk voor je huid. Door de houtolie is deze een stuk bruiner geworden, wat meer warmte uitstraalt vind ik. De zwarte hairpin poten maken het een stoer geheel.Ā 

Bijzettafel Acacia in de maak, vlakken va het blad met de Festool bovenfrees 1010

Wil jij ook een bijzettafel?

Dan kan, ik heb nog enkele boomschijven liggen of heb je er wellicht zelf Ć©Ć©n, maar heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op.