Kapstok: ruimt lekker op

Ik zal eerijk zijn. Ik heb dit idee ‘gerecycled’, geen eigen design, wel geheel eigen gemaakt. Vrij makkelijk qua ontwerp, wel pittig omdat het even passen en meten is. En wanneer je dit niet netjes doet, tsja dan kan je je jassen net zo goed aan de stoel laten hangen.

De uitdaging

Het is eigenlijk niets meer dan een hoop planken tegen de muur aan geschroefd waartussen de dragers zijn geplaatst. De uitdaging hier zit hem in de planken op de juiste afstand te plaatsen, anders vallen de dragers er zo tussen uit. De planken zijn niet direct in de muur geschroefd, maar tegen een grotere plaat (zelfde materiaal en dikte) met een afwijkende kleur.
Niet dat dit direct erg opvalt wanneer er jassen hangen, maar het is een gaaf detail. Deze platen zijn wel tegen de muur geschroefd. Echter omdat je de schroeven mooi verdeeld zal de schade aan de muur wel meevallen.

In dit geval heb ik gebruik gemaakt van underlayment, goedkoop, stevig en makkelijk te bewerken/afwerken. Gemakkelijk te customizen dus en past eigenlijk in alle interieurs.

Tip:

Afhankelijk van je wens en de grootte van je kapstok kan je ervoor kiezen om opmaat gezaagde planken te kopen. In vrijwel alle bouwmarkten zagen ze hun eigen producten op maat. Dit heb ik ook gedaan, wat me uiteindelijk wel wat uren heeft gescheeld. Vals spelen? Een beetje, maar het is wel allemaal even groot en het werkte erg prettig. Daarbij kan er ook bizar veel tijd gaan zitten in de afwerking.

Contact

Wil je ook zo’n kapstok thuis? Neem eens contact op met ons. De kapstok of planken hebben we natuurlijk niet op voorraad, maar kunnen wel tips geven of een handje komen helpen!