Epoxy project: Le Petit Chien

Epoxy: een terugkerend fenomeen in mijn werkplaats, zo heb ik er al een ‘vis’ mee gemaakt voor een kunstwedstrijd. Verschillende tafeltjes gemaakt met epoxy en soms gebruik ik het als een lijm. Nu heb ik het gebruikt in een bedankje voor de buurvrouw die klaar stond om ons te helpen. Ze is groot fan van de teckel, heeft er zelfs drie en de woonkamer is vrolijk versierd met de lage viervoeter. In mijn hoofd kwam snel een combinatie tot stand en ik ben mijn volgende project gestart een teckel van epoxy: Le Petit Chien.

De eerste Le Petit Chien

Het proces is niet zo heel erg anders dan die van de vis die ik eerder heb gemaakt. Eerst een stuk hout, in dit geval heb ik Afzelia hout gebruikt wat over is van een ander project, waar ik de binnenkant van de teckel uit zaag. Met behulp van een silhouet geprint op A4 is er al snel een mooie vorm. Deze heb ik aan één zijde beplakt met tape en een eerste laag epoxy in gegoten.

Sjabloon gezaagd voor binnenkant Le Petit Chien

Dit proces een paar keer herhaald maar dan met stukjes plastic. In verhouding tot de vis een stuk minder plastic troep omdat ik denk dat het snel te gek wordt. De laatste laag ook weer alleen epoxy. Daarna alles gevlakt met de bovenfrees en met krijt een vorm getekend die uiteindelijk de teckel wordt.

Le Petit Chien gevlakt met de bovenfrees

Beide kanten geschuurd, deels met de machine en de laatste stappen met de hand. Vervolgens met polijstpasta een mooie shine aan de epoxy gegeven en het hout in de Osmo olie gezet. Niet dat het foodsafe moet zijn, ik maar ik heb het nu eenmaal liggen en het geeft een mooie kleur aan het hout. Een mooi plankje aan de onderkant en klaar. Het maken van de teckel was minstens zo leuk als de reactie van de buurvrouw toen ze de eerste Le Petit Chien in ontvangst nam. 

Één teckel is geen teckel

Mijn ouders zijn fan van mijn “hout knutsels”. Zo staat er in de woonkamer een vis te pronken en heb ik tafelblaadjes voor ze gemaak. Mams heeft mij gevraagd een teckel te maken voor een vriendin, als cadeau voor haar verjaardag. Toelichting welke vriendin was niet nodig, ik heb bij mijn ouders op verschillende momenten een obese teckel voorbij zien rollen die erg gehecht was aan haar compagnons. De dikke schat heeft een medische tegenvaller wat van haar een kiloknaller maakt. Tuurlijk mam, ik maak een teckel voor je. Kopieer, plak bovenstaande proces en je hebt weer een nieuwe teckel maar deze is toch anders. Ja, deze is dikker. Onderkant iets breder, wat wil je anders? Belangrijker! Andere epoxy, vertel ik je in een ander verhaal meer over.

Detail shot van de tweede teckel: Le Petit Chien

Ook een epoxy beest in huis?

Dat kan, ik ben benieuwd welk epoxy beest jij in huis wil hebben. Of zie jij de teckel of vis wel zitten? Neem dan eens contact op